zondag 20 augustus 2017

Filets de Canard Sauce à l'Oranges (Île-de-France, Frankrijk)

FILETS DE CANARD SAUCE Á L’ORANGES (EENDENBORSTFILETS MET SINAASAPPELSAUS)

2 eendenborsten
zout
peper
30 gram boter
1 theelepel honing
4 - 5 eetlepels grand marnier
schil van 1 sinaasappel
sap van 1 sinaasappel
150 gram crème fraîche
honing


De eendenborsten met peper en zout bestrooien. De boter in een koekenpan verhitten. De eendenborsten daarin aan weerszijden 15 minuten braden. Wat vet eraf scheppen. Kort voor het einde van de braadtijd het vel van de eendenborsten met honing insmeren, met grand marnier flamberen. De eendenborsten uit het braadvocht halen, op een voorverwarmde schaal leggen, warm houden. Voor de sinaasappelsaus de sinaasappelschil in dunne reepjes snijden. De reepjes met het sinaasappelsap aan het braadvocht toevoegen en verhitten. De crème fraîche erdoor roeren, aan de kook brengen en iets laten inkoken. De saus met zout, versgemalen peper en honing op smaak brengen en bij de eendenborsten serveren.

4 personen

gebied : Île-de-France, Frankrijk
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Franse keuken (Rebo culinair) / Rudolf-August Oetker

Geen opmerkingen: