KERSTOMAATJES (MET MAKREEL EN AVOCADO)
150 gram gerookte makreel
20 kerstomaatjes
½ avocado
sap van ½ citroen
1 sjalotje
2 eetlepels bieslook, gehakt
2 eetlepels mayonaise
peper
zout
Snij de kapjes van de tomaatjes (kapjes bewaren), haal de tomaatjes met een theelepeltje leeg en laat ze omgekeerd (op een bord) uitlekken in de koelkast. “Pluk” de makreel (vel en graten verwijderen, vlees loshalen) en hak het visvlees fijn. Schil de avocado, snij het vlees in kleine blokjes en besprenkel het met het citroensap. Hak het sjalotje ragfijn en vermeng met het gehakte makreelvlees, de bieslook, mayonaise, peper, zout en de avocado. Vul hier de kerstomaatjes mee en zet de kapjes er weer op.
Direct serveren.
4 personen
gerechtsoort : borrelhapje
bron : 30 Recepten met makreel (Polaris’ Visboekjes) / Henk Prins en Jon Eykens
zondag 13 augustus 2017
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten