zondag 13 augustus 2017

Gemengde-groentecurry (India)

GEMENGDE-GROENTECURRY

4 - 5 eetlepels bakolie
1 grote fijngehakte ui
1,25 centimeter verse gemberwortel, geschild en in kleine plakjes gesneden
1 theelepel kurkuma
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel paprikapoeder
4 kleine, rijpe tomaten, gepeld en in stukjes gesneden; of een klein blikje gepelde tomaten met sap
225 gram geschilde en in dobbelsteentjes gesneden aardappelen
90 gram sperziebonen, in stukjes gesneden
120 gram worteltjes, in plakjes gesneden
90 gram doperwten
4,3 deciliter warm water
2 - 4 verse groene pepers
1 theelepel garam masala
1 theelepel zout (of naar smaak)
1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes


Verhit de olie en fruit de ui 6 minuten op een niet te hoog vuur. Voeg de gember toe en fruit die een halve minuut mee. Draai het vuur laag en voeg kurkuma, koriander, komijn en paprika toe. Roer alles goed door elkaar. Voeg de helft van de tomaten toe en bak de tomaten al roerend 2 minuten mee. Voeg alle groenten en het water toe. Roer alles goed door, breng het aan de kook, doe het deksel op de pan en laat de groenten in ongeveer een kwartier gaar stoven. Voeg de rest van de tomaten en de groene pepers toe. Doe het deksel op de pan en laat het gerecht ongeveer 5 minuten stoven. Voeg de garam masala en het zout toe en roer alles goed door. Doe er daarna de helft van de korianderblaadjes bij, roer nog even en haal de pan van het vuur. Doe de groentecurry in een schaal en strooi de rest van de korianderblaadjes erover.
Serveer dit gerecht met naan-brood, Indiase chutney en gekookte rijst

4 - 6 personen

voor / -bereidingstijd : 25 - 30 / 30 minuten

gebied : India
gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Koken met curry’s : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / Judith Ferguson, Lalita Ahmed en Carolyn Garner

Geen opmerkingen: