JENEVERMAKREEL (MET HOLLANDSE SLA)
4 makreelfilets, met vel
1 kropje kropsla
2 eetlepels peterselie, gehakt
2 sjalotjes, gehakt
12 jeneverbessen
1 eetlepel zeezout
1 eetlepel grove peper
1 eetlepel bruine suiker
1 glas jenever (borrelmaat)
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels grove mosterd
Wrijf de jeneverbessen fijn in een vijzel of plet ze en hak ze ragfijn. Bedek de bodem van een schaal met de jeneverbessen, jenever, zeezout, suiker en peper en leg de makreel hier met het vel aan de bovenzijde op. Bedek met alufolie, zet er dan iets zwaars op en laat zo 1 dag marineren in de koelkast.
Schraap de kruiden van de makreel af en trek of snij het vel eraf. Maak een slasaus van de peterselie, sjalotjes, mayonaise, mosterd en crème fraîche en maak hier de sla mee aan.
Serveer de makreel op de aangemaakte sla en sprenkel wat extra slasaus op het bord.
Tip: Lekker met wat geroosterd brood.
4 personen
gebied : Holland, Nederland
gerechtsoort : voorgerecht
bron : 30 Recepten met makreel (Polaris’ Visboekjes) / Henk Prins en Jon Eykens
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten