maandag 31 juli 2017

Pruimenchutney

PRUIMENCHUTNEY

1 appel
500 gram pruimen
150 gram ongeraffineerde suiker
100 gram rozijnen
2 theelepels versgeraspte gember of 1 theelepel gemberpoeder
½ Spaanse peper of 2 theelepels sambal
1 deciliter azijn


Fruit wassen en in stukjes snijden. Alle ingrediënten in een pan met dikke bodem langzaam al roerende aan de kook brengen. Het geheel op een laag vuur een uur laten inkoken tot een dikke massa. Gebruik eventueel een vlamverdeler. 1 Of 2 potjes met schroefdeksel uitkoken. Chutney kokendheet in de potjes doen, helemaal vullen, direct sluiten en op z’n kop laten afkoelen. Heerlijk bij een warme (rijst)maaltijd, door een salade, in soep of saus. De chutney smaakt ook heel goed bij vlees of in jus of bij een omelet op brood. Deze chutney is minstens enkele weken houdbaar.

2 personen

gerechtsoort : saus

bron : Odinieuws Fruit 30 september 2009

Geen opmerkingen: