OOSTERSE ROERBAKSCHOTEL MET PREI
150 - 200 gram gekookte granen (bijvoorbeeld spaghetti van kamut, zilvervliesrijst of gerst)
1 flinke stronk prei, of 2 kleine, gewassen en in ringen gesneden
½ blok tempeh (of ½ blok (rook)tahoe of pak vegetarische roerbakreepjes)
olie om in te bakken
1 ui
1 teentje knoflook
4 flinke eetlepels pindakaas
2 deciliter (kokos)melk
eventueel 1 theelepel sambal
Kook de granen volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Snipper de ui en knoflook. Verhit de olie en bak de tempeh op hoog vuur in 5 minuten krokant en bruin. Voeg ui en knoflook en preiringen toe en roerbak nog enkele minuten. Verlaag het vuur, doe de pindakaas bij de tempeh en roer er de kokosmelk door. Laat langzaam warm worden. Breng naar wens op smaak met zout, peper of sambal. Maak een grote schaal op met de granen en giet daarover de tempehsaus. Meteen serveren.
2 personen
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : Odinieuws Klein 23 september 2009
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten