VEGETARISCHE GOULASH
4 vegetarische kebabs
1 à 2 theelepels paprikapoeder
1 rode paprika
1 groene paprika
1 ui
(1 teentje knoflook)
1 bakje champignons
25 gram boter of margarine
1 eetlepel currygewürzsaus
1 blikje tomatenpuree (netto 140 gram)
2 eetlepels maïzena
zout
peper
Elke kebab in 8 stukjes snijden en met paprikapoeder bestrooien. Paprika’s schoonmaken en in stukjes snijden. Ui (en knoflook) pelle en snipperen. Champignons schoonvegen en in plakjes snijden.
In een braadpan de boter verhitten. Stukjes kebab 1 minuut bakken. Paprika, ui (, knoflook) en champignons toevoegen en op zacht vuur 1 minuut meebakken. Currygewürzsaus, tomatenpuree en 4 deciliter water toevoegen. Al roerende aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken. In kopje maïzena met 4 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Al roerende aan goulash toevoegen en aan de kook brengen. Blijven roeren tot gebonden saus. Op smaak brengen met zout en peper.
Serveren met aardappelpuree en ijsbergsla.
4 personen
voedingswaarde : 205 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 15 minuten
gerechtsoort : vegetarisch gerecht
bron : Allerhande mei 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten