KOMKOMMERSALADE MET UI EN AMANDEL
1 grote komkommer (500 gram)
1 kleine ui
1 eetlepel blanke amandelen
½ sinaasappel
1 deciliter yoghurt
1 eetlepel citroensap
zout
peper
½ eetlepel boter of margarine
(kruizemunt)
Komkommer schillen. In dunne plakjes snijden. Ui pellen en fijn snipperen. Amandelen fijnhakken. Sinaasappel uitpersen. In kommetje doen: yoghurt, 2 eetlepels sinaasappelsap, citroensap, zout en peper. Tot sausje roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In koekenpan boter verhitten. Ui en amandel 3 minuten zachtjes bakken. Over 4 schaaltjes komkommer verdelen. Sausje erover schenken. Ui met amandel erover strooien. (Garneren met toefje kruizemunt.)
4 personen
voedingswaarde : 85 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip mei 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten