RAAPSTELEN MET PAPRIKA EN CHAMPIGNONS
1½ kilogram raapstelen
½ ui
100 gram champignons
½ eetlepel citroensap
1 rode paprika
zout
peper
1 eetlepel boter of margarine
1 teentje knoflook
3 eetlepels crème fraîche
Van raapstelen worteltjes verwijderen. Wassen en uitzoeken. Met aanhangend water in pan doen. Ui pellen en fijn snipperen. Met keukenpapier champignons schoonvegen. In plakjes snijden. Besprenkelen met citroensap. Paprika wassen. Halveren en zaadlijsten verwijderen. In reepjes snijden.
Raapstelen op matig vuur in 5 minuten laten slinken. Af en toe omscheppen. Zout toevoegen. In nog 10 minuten zachtjes gaarkoken. Intussen in koekenpan boter verhitten. Toevoegen: ui, champignons en paprika. 3 Minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Bestrooien met zout en peper. Crème fraîche erdoor roeren. Raapstelen in vergiet laten uitlekken. Op plank in stukken snijden. Overdoen in schaal. Paprika-champignonmengsel erover verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 110 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 20 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip mei 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten