KIP MET GEMBER EN ANANAS
4 drumsticks
zout
peper
1½ theelepel gemberpoeder
25 gram margarine
1 blik ananasstukjes (nettogewicht 227 gram)
1 eetlepel bakgember
1 eetlepel sojasaus
Kip inwrijven met zout, peper en gemberpoeder. In braadpan margarine verhitten. Kip in 5 minuten rondom goudbruin bakken. Intussen ananas afgieten. Aan kip toevoegen: ananas, bakgember, sojasaus en 1 deciliter warm water. Aan de kook brengen. Met deksel op pan kip in 20 minuten zachtjes gaar stoven. Af en toe keren. Overdoen in schaal.
Lekker met rijst en worteltjes.
4 personen
voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip mei 1989
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten