KERRIE-VISSOEP MET STOKBROOD
200 gram kabeljauwfilet (diepvries)
zout
1 theelepel milde kerriepoeder
½ eetlepel citroensap
1 pakje fijne soepgroente à 150 gram
2 zakjes Indische kerriesoep met vruchten
1 blik macédoine de légumes (netto 400 gram)
1 klein bruin stokbrood
2 eetlepels garderoom
Vis bestrooien met zout en kerriepoeder en besprenkelen met citroensap. 5 Minuten laten intrekken. Intussen in pan ½ liter water met soepgroente aan de kook brengen. Met scherp mes vis in blokjes snijden. Visblokjes toevoegen aan bouillon en in 5 minuten op zacht vuur gaarkoken. Al roerende zakjes Indische kerriesoep met vruchten aan soep toevoegen. Blijven roeren tot het een gebonden soep is. Groentemacédoine toevoegen en 1 minuut meewarmen. Intussen stokbrood in schuine sneetjes snijden. Soep in twee diepe borden scheppen. Room erover verdelen. Serveren met stokbrood.
2 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : maaltijdsoep
bron : Allerhande mei 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten