PEULTJESSALADE MET GEROOKTE KIPFILET
1 grote of 2 kleine aardappels (250 gram)
zout
150 gram peultjes
2 tomaten
3 eetlepels yogonaise
3 eetlepels melk
1 theelepel scherpe Dijonmosterd
peper
½ krop sla
2 kipfilets fumé à 100 gram
6 zwarte olijven
Aardappel(s) schillen en in plakken van 1 centimeter dik snijden. Plakken in vieren delen. In pan met weinig water en zout aardappelblokjes in 5 minuten beetgaar koken. In zeef onder koud stromend water afspoelen. Laten uitlekken. Intussen peultjes schoonmaken en wassen. In pan met ruim kokend water en zout peultjes 3 minuten koken. In zeef onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Tomaten wassen en elk in 8 partjes snijden. In kom yogonaise, melk en mosterd tot sausje roeren. Peultjes, aardappelblokjes en tomaatpartjes erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Sla wassen en uitslaan. Kipfilet fumé overdwars in dunne plakjes snijden. Kropsla over twee borden verdelen. Peultjessalade in midden op sla scheppen. Plakjes kipfilet als waaier op salade leggen. Elk bordje garneren met 3 olijven.
Serveren met geroosterd witbrood.
2 personen
voedingswaarde : 340 kcal.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : AllerHande juli 1991
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten