PAPRIKA’S GEVULD MET VISPUREE
750 gram aardappelen
8 kleine rode paprika’s
2 eetlepels kappertjes (potje)
zout
700 gram schelvisfilet
versgemalen peper
2 eetlepels citroensap
1 teentje knoflook
3½ eetlepel margarine
1 eetlepel mosterd
2 theelpel basilicum
1 bakje tuinkers
Aardappelen schillen en wassen. Tot gebruik onder water bewaren. Paprika’s wassen. Kapjes met steeltjes eraf snijden. Zaadlijsten verwijderen. Kappertjes kleinsnijden.
In pan aardappelen met weinig water en zout in 20 minuten gaarkoken. Intussen vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout en peper. Besprenkelen met citroensap. In pan met 2 deciliter water vis in 10 minuten zachtjes tegen de kook aan gaar laten worden. Intussen in andere grote pan met weinig water en zout paprika’s met open kant naar boven 6 minuten zachtjes koken. Aardappelen afgieten. Vis met kookvocht aan aardappelen toevoegen. Met mixer pureren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Toevoegen: margarine, mosterd en basilicum. Met mixer tot luchtige puree kloppen. Tuinkers van bedje knippen. Helft van tuinkers en kappertjes door puree roeren. Op smaak brengen met zout, peper en citroensap. Paprika’s op schaal scheppen. Hoog opvullen met vispuree. Rest van tuinkers en kappertjes erover strooien.
4 personen
voedingswaarde : 425 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip juli 1984
woensdag 13 juli 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten