woensdag 13 juli 2016

Eieren in remouladesaus

EIEREN IN REMOULADESAUS

8 eieren
2 sjalotten
2 augurken
2 takjes peterselie
6 sprietjes bieslook
¼ bosje kervel
7 eetlepels mayonaise
2½ theelepel (kruiden)mosterd
2 eetlepels citroensap
1½ eetlepel kappertjes


Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken, pellen en in de lengte halveren. Sjalot pellen en fijn snipperen. Augurk in stukjes snijden. Peterselie, bieslook en kervel wassen en uitslaan. In kommetje fijn knippen. In kom sausje roeren van: mayonaise, mosterd, citroensap, sjalotten, augurken, peterseliemengsel en kappertjes.
Sausje in ondiepe schaal scheppen. Eihelften erin leggen.
Groentetip: Tomaat gevuld met kruidenpuree.

4 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 2 minuten

gerechtsoort : vegetarisch gerecht

bron : Tip juli 1980

Geen opmerkingen: