LAMSLEVER IN ZURE SAUS
450 gram lamslever, in plakken gesneden
2 eetlepels olie
1 middelgrote ui, gesnipperd
15 gram bloem
1 teentje knoflook, uitgeperst
2 eetlepels wijnazijn
1 eetlepel tomatenpuree
zout
versgemalen zwarte peper
1½ deciliter water
snufje fijngesneden pepermunt, vers of gedroogd
Bak de plakken lever in de olie aan beide zijden bruin. Haal ze uit de pan en houd ze warm.
Fruit nu in dezelfde pan de uien tot ze zacht zijn. Roer er de bloem, knoflook, azijn en tomatenpuree door en voeg peper en zout naar smaak toe. Als de saus te dik is aanlengen met water. Breng de saus aan de kook en laat hem 5 minuten zachtjes doorkoken. Leg de plakken lever erin, doe het deksel op de pan en laat alles nog 10 minuten pruttelen. Dien op, bestrooid met pepermunt.
4 personen
gebied : Libanon
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Het Midden-Oosten : De Arabische keukens / Jenny Ridgwell
zondag 29 mei 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten