HARZER KÄSESUPPE (HARZER KAASSOEP)
500 gram prei
1 liter runderbouillon
150 gram smeerkaas met kruiden
150 gram roomkaas met kruiden
1 ui
500 gram rundergehakt
125 gram crème fraîche
Snijd de prei in stukken, was ze grondig en snijd de prei vervolgens in ringen. Breng de bouillon aan de kook en kook daarin de preiringen 20 minuten. Roer vervolgens de smeer- en roomkaas door de soep en zet het vuur laag.
Snipper de ui. Bak de snippers met het gehakt in een hete pan rul; voeg eventueel een drupje olijfolie toe. Breng goed op smaak met zout en peper.
Meng het gehakt door de soep. Roer ook de crème fraîche door de soep en breng eventueel nog op smaak. Lekker met grof brood.
6 personen
gebied : Harz, Nedersaksen, Duitsland
gerechtsoort : soep
bron : Koch! : Duitse keuken anno nu / Liesbeth & Marijne Thomas
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten