PIKANT GEKRUID GEHAKT IN TURKS BROOD
Köfte is stevig gekruid Turks gehakt. Eet het met vers Turks brood.
200 g lamsgehakt
2 el shoarmakruiden
verse munt: 1 el fijngehakt, blad van 3 takjes in reepjes
1 klein uitje, fijngehakt
½ rond Turks brood
1 dl pikant gekruide tomatensaus (uit pot of pakje, pastasaus)
1 dl Griekse of Turkse yoghurt
4 bladeren van andijvie of Romeinse sla, in brede repen
2 (tros- of pruim)tomaten, in partjes
½ rode ui, in dunne boogjes
stukje komkommer, in halve plakjes
Meng het gehakt met de shoarmakruiden, gehakte munt en ui en vorm er zes platte ‘burgers’ van. Rooster deze in een voorverwarmde grillpan in 6 - 8 min. aan beide kanten bruin en gaar. Halveer het halve brood en snij de stukken open vanaf de punt, maar niet door. Leg het brood met de snijvlakken naar beneden even in de grillpan zodat ze krokant worden. Bestrijk de stukken brood dik met tomatensaus en yoghurt, verdeel de köfteburgers, sla, tomaten, ui, komkommer en mintblaadjes erover en maal er tenslotte wat zout en peper over.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 min.
land : Turkije
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip Culinair juli 2001
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten