MAALTIJD-KOOLVISSOEP MET PREI
400 gram diepvries koolvisfilet
1 grote prei
1 kleine winterwortel
1 grote aardappel
4 takjes selderij
2 kruidenbouillontabletten
150 gram verse roomkaas met kruiden
1 bekertje crème fraîche
2 anijsblokjes
zout
versgemalen peper
Koolvis in 30 minuten iets laten ontdooien. Intussen prei schoonmaken en in ringen snijden. Winterwortel schoonmaken, in de lengte halveren en helften in plakjes snijden. Aardappel schillen en in kleine blokjes snijden. In een kopje selderij fijn knippen. Koolvis met diepvriesmes in blokjes snijden. In een pan ½ liter water met bouillontabletten aan de kook brengen. Toevoegen: prei, aardappel en vis. Op laag vuur tegen de kook aan prei, aardappel en vis in 10 minuten gaar laten worden. Intussen in een steelpan in weinig water met zout winterwortel in 10 minuten gaar koken. Afgieten. Pan met vismengsel van vuur nemen en iets laten afkoelen. Vismengsel in gedeelten in een mengbeker of keukenmachine of met een staafmixer pureren. In pan terugdoen. ½ Liter koud water erdoor roeren. Laten afkoelen.
Soep al roerende zachtjes verwarmen. Toevoegen: roomkaas en crème fraîche. Anijsblokjes erboven verkruimelen. Al roerende aan de kook brengen en blijven roeren tot de kaas gesmolten is. Plakjes winterwortel erdoor roeren. Soep op smaak brengen met zout en peper. Over 4 kommen verdelen. Selderij erover strooien. Direct opdienen. Serveren met warm stokbrood en boter.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 10 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande maart 1990
dinsdag 22 maart 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten