SATAY
1 zakje santen
2 teentjes knoflook
1 eetlepel citroenrasp
2 theelepels koenjit
2 theelepels djinten
½ theelepel ketoembar
zout
peper
500 gram entrecôte
3 eetlepels olie
In een pannetje 1 deciliter water aan de kook brengen. Santen erdoor roeren. Laten afkoelen. Knoflook pellen en fijnhakken. Knoflook, citroenrasp, koenjit, djinten, ketoembar, zout en peper door santen roeren. Vetrandjes van entrecôte snijden. Entrecôte in de lengte in dunne plakjes snijden. De langste plakjes halveren. Vlees door marinade scheppen en afdekken. In de koelkast minstens 3 uur laten marineren, af en toe omscheppen.
Grill voorverwarmen op de hoogste stand. Vlees uit marinade nemen en aan 16 satéstokjes rijgen. Grillrooster bestrijken met olie en satay erop leggen. Met lekbak eronder 5 centimeter onder grill schuiven. Satay in 5 minuten bruin en bijna gaar grilleren. Lekker met pindasaus en gekookte rijst.
4 personen
voedingswaarde : 265 kcal p.p.
voorbereidings- / marineer- / bereidingstijd : 15 / 180 / 15 minuten
gebied : Maleisië
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande maart 1990
dinsdag 22 maart 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten