KILAW (GEMARINEERDE VISSALADE)
600 gram diepvries kabeljauwfilet
4 citroenen
2 uien
zout
1 rode Spaanse peper
4 tomaten
6 lente-uitjes
1 deciliter melk
2 zakjes santen (Conimex)
1 teentje knoflook
1 dun plakje verse gember
½ theelepel zwarte peper
¼ theelepel koenjit
6 ijsbergslabladeren
4 takjes peterselie
Kabeljauwfilet in 2 uur half laten ontdooien en dan in kleine blokjes snijden. Citroenen uitpersen. Uien pellen en fijn snipperen. In kom vis, ui, 1 theelepel zout en citroensap goed door elkaar scheppen. Afdekken en in de koelkast minstens 8 uur laten marineren. Af en toe omscheppen. Spaanse peper halveren, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in kleine reepjes snijden. Tomaten ontvellen, halveren en pitjes met vocht verwijderen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Lente-uitjes in dunne ringetjes snijden. In pannetje melk verwarmen. Santen erdoor roeren. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Gember schillen en erboven fijn raspen. Peper, koenjit en zout erdoor roeren. Laten afkoelen en tot gebruik in de koelkast zetten. Slabladeren wassen en uitslaan.
In vergiet vis met ui goed laten uitlekken. In kom vismengsel, kokossaus, Spaanse peper, tomaat en lente-ui door elkaar scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. Platte schaal bekleden met slabladeren en vissalade erop scheppen. Peterselie erboven fijn knippen. Serveren met stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 275 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 20 minuten / 10 uur / 10 minuten
gebied : Filippijnen
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande maart 1990
dinsdag 22 maart 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten