zondag 10 januari 2016

Harcsapörkölt (Hongarije)

HARCSAPÖRKÖLT (MEERVALSTOOFSCHOTEL)

1 meerval (1,5 kilogram)
zout
1 grote ui
1 grote tomaat
2 - 3 paprika’s
60 gram vet
1 theelepel paprikapoeder (edelzoet)


Verwijder schubben en ingewanden en maak de vis schoon. Snijd de kop en de staart eraf en breng ze in water aan de kook. Fileer de vis en strooi er op beide kanten wat zout op. Pel de ui en snijd hem in ringetjes. Snijd de tomaat en de ontpitte paprika’s in kleine stukjes. Fruit de uiringen goudgeel, neem de pan van het vuur en strooi de paprikapoeder erover. Voeg tomaat en paprika toe en meng alles goed. Schenk de visbouillon door een zeef erbij en kook het geheel afgedekt op zacht vuur. Voeg zodra de soep dikker wordt de vis toe en kook het geheel op een gelijkmatige temperatuur in 20 minuten gaar. Voeg eventueel meelballetjes of gekookte aardappelen toe.

4 personen

gebied : Hongarije
gerechtsoort : visgerecht

bron : Hongaarse specialiteiten / Anikó Gergely

Geen opmerkingen: