HARCSAPÖRKÖLT (MEERVALSTOOFSCHOTEL)
1 meerval (1,5 kilogram)
zout
1 grote ui
1 grote tomaat
2 - 3 paprika’s
60 gram vet
1 theelepel paprikapoeder (edelzoet)
Verwijder schubben en ingewanden en maak de vis schoon. Snijd de kop en de staart eraf en breng ze in water aan de kook. Fileer de vis en strooi er op beide kanten wat zout op. Pel de ui en snijd hem in ringetjes. Snijd de tomaat en de ontpitte paprika’s in kleine stukjes. Fruit de uiringen goudgeel, neem de pan van het vuur en strooi de paprikapoeder erover. Voeg tomaat en paprika toe en meng alles goed. Schenk de visbouillon door een zeef erbij en kook het geheel afgedekt op zacht vuur. Voeg zodra de soep dikker wordt de vis toe en kook het geheel op een gelijkmatige temperatuur in 20 minuten gaar. Voeg eventueel meelballetjes of gekookte aardappelen toe.
4 personen
gebied : Hongarije
gerechtsoort : visgerecht
bron : Hongaarse specialiteiten / Anikó Gergely
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten