woensdag 16 september 2015

Tex-Mex sticky ribs (Texas, Verenigde Staten)

TEX-MEX STICKY RIBS

1 theelepel (pikant) paprikapoeder
1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
1 theelepel gedroogde tijm
rasp en sap van 1 limoen
4 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels honing
1 eetlepel tomatenpuree
3 eetlepels olie + extra om te bestrijken
1,4 kilogram spareribs (krabbetjes)


Verwarm de oven voor op 140°C. Meng de specerijen met de limoenrasp en –sap, knoflook, honing, tomatenpuree en olie. Leg de spareribs in een braadslede en wrijf in met de marinade. Dek af met aluminiumfolie, schuif in de oven en laat de spareribs in 1,5 uur zachtjes garen. Neem uit de oven en bestrijk met wat extra olie. Rooster de spareribs in een grillpan of op de barbecue goudbruin en knapperig. Lekker met avocadosalsa.

4 personen

voedingswaarde : 790 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 15 / 90 minuten

gebied : Texas, Verenigde Staten
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen september 2015

Geen opmerkingen: