woensdag 16 september 2015

Plow is Baranini (Oezbekistan)

PLOW IS BARANINI (RIJSTSCHOTEL MET LAMSVLEES)

Deze plow bevat lamsvlees, wortel, ui, rozijnen en basmatirijst. Deze bij ons wat duurdere rijst is in Oezbekistan een goedkoop voedingsmiddel dat al sinds mensenheugenis uit het noorden van India wordt geïmporteerd.

250 gram lamsvlees
250 gram wortels
3 uien
500 gram basmatirijst
100 gram rozijnen
150 milliliter olie
zout
rode peper (cayenne)


Snijd het vlees in stukken, de wortels in repen, de uien in blokjes en was de rijst in water met zout. Week de rozijnen in warm water en laat ze goed uitlekken.
Braad het vlees aan in hete olie. Voeg de wortels en uien toe en kruid ze met zout en peper en vermeng ze ten slotte met de rozijnen.
Verdeel de rijst erover en giet er water op tot 1,5 centimeter boven de rijst. Laat het geheel afgedekt in 30 – 40 minuten gaar worden op een laag vuur. Schep eerst de rijst op de borden en vervolgens het vlees en de groenten.

4 personen

gebied : Oezbekistan
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Rusland : Een reis boordevol smaken en recepten / Barbara Boudon, Ludmilla Suchich

Geen opmerkingen: