VENKELSALADE MET GRAPEFRUIT EN ZALMRILLETTES
2 eetlepels olijfolie
200 gram zalmfilet, in stukjes
mespunt gedroogde tijm
100 gram gerookte zalm, in reepjes
50 milliliter Griekse yoghurt
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel gehakte bieslook
1 eetlepel gehakte dille
VENKELSALADE
2 rode grapefruits
3 eetlepels olijfolie
1 theelepel mosterd
1 venkelknol, in dunne plakken geschaafd
1 bosje radijs, in dunne plakjes
1 avocado, in plakjes
Verhit de olijfolie en bak hierin de zalmfilet met tijm, zout en peper 2 – 3 minuten. Laat afkoelen. Meng de rest van de ingrediënten voor de zalmrillette en schep de zalmfilet erdoor. Verdeel over 4 glaasjes en zet in de koelkast. Pel voor de salade 1 grapefruit en verdeel deze, zonder het wit, in partjes. Pers de andere grapefruit uit. Meng het sap met de olie, mosterd, zout en peper. Schep deze dressing door de ingrediënten voor de salade. Zet de glaasjes met zalmrillette in het midden van borden en verdeel de salade eromheen. Lekker met stokbrood.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Boodschappen augustus 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten