KNOFLOOKKIP MET PREISTAMPPOTJE
600 gram geschilde aardappels, in kleine stukken
4 kipfilets, in de lengte gehalveerd
2 eetlepels olijfolie
2 laurierblaadjes, grof verkruimeld
1 takje rozemarijn, naaldjes gerist
4 teentjes knoflook, in plakjes
1 theelepel citroenrasp
1 eetlepel citroensap
400 gram prei (panklaar)
50 milliliter melk
1 eetlepel boter
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de aardappels. Schep intussen de kipfilet om met de olie, laurier, rozemarijn, knoflook, citroenrasp, citroensap, zout en peper. Spreid uit op de bakplaat en bak de kip in de oven in circa 20 minuten bruin en gaar. Schep tussendoor om. Blancheer de prei 1 – 2 minuten en laat goed uitlekken. Giet intussen de aardappels af en stamp ze met de melk en boter tot een puree. Breng op smaak met zout en peper en schep de prei erdoor. Breng op smaak met Parmezaanse kaas. Serveer met de knoflookkip.
4 personen
voedingswaarde : 410 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 10 / 20 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Boodschappen augustus 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten