PANGASIUSFILET MET KAPPERTJESJUS EN GEGRATINEERDE VENKEL
2 – 3 venkelknollen
2 vleestomaten, in kleine blokjes
4 eetlepels paneermeel
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
25 gram boter, in vlokjes
540 gram pangasiusfilet
sap van 1 citroen
4 eetlepels bloem
5 eetlepels olijfolie
100 milliliter visbouillon of witte wijn
2 eetlepels kappertjes
mespuntje suiker (eventueel)
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het groen van de venkel, bewaar het en snijd de knollen in vieren. Kook ze 5 minuten in water met zout, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken. Leg de venkelparten naast elkaar in een lage ingevette ovenschaal, verdeel er de tomatenblokjes over en bestrooi met wat zout. Hak het venkelgroen fijn en meng met paneermeel, kaas en peper en strooi dit over de tomaat. Verdeel de boter erover en zet de venkel 20 minuten in het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is. Bestrooi intussen de vis met zout en peper en sprenkel er citroensap over. Haal de filets door de bloem en bak ze 2 – 3 minuten per kant in de olijfolie. Schep ze uit de pan, houd ze warm en voeg de visbouillon, kappertjes en eventueel een mespuntje suiker aan het bakvet toe. Serveer de vis met de kappertjesjus bij de venkelschotel.
4 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Boodschappen augustus 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten