vrijdag 1 mei 2015

Omgekeerde bananen-karameltaart

OMGEKEERDE BANANEN-KARAMELTAART

125 gram boter, op kamertemperatuur
125 gram kokosbloesemsuiker
3 eieren
300 gram heel rijpe bananen, geprakt
300 gram bloem
snufje zout
2 theelepels bakpoeder
rasp van 1 (bio)citroen
1 theelepel nootmuskaat
4 – 5 rijpe bananen
zure room, voor erbij

KARAMEL
50 gram boter + extra om in te vetten
100 gram kokosbloesemsuiker


Verwarm de oven voor op 175°C. Smelt voor de karamel de boter in een pan en roer de kokosbloesemsuiker erdoor. Verdeel over de bodem van een ingevette springvorm met een doorsnede van 24 centimeter, bekleed met bakpapier. Klop voor het beslag de boter met de kokosbloesemsuiker met de mixer licht en romig. Voeg een voor een de eieren toe. Klop er ook de geprakte bananen door. Meng er dan de bloem, zout, bakpoeder, citroenrasp en nootmuskaat door. Snijd de bananen in de lengte door en leg ze met de platte kant op de karamel. Verdeel het beslag over de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 60 – 70 minuten gaar. Controleer of de cake gaar is door een satéprikker in het midden van de cake te steken. De prikker komt er schoon uit als de cake gaar is. Lekker met wat zure room.

6 - 8 personen

voedingswaarde : 595 kcal p.p.
bereidings- / oventijd : 20 / 70 minuten

gerechtsoort : gebak

bron : Delicious. mei 2015

Geen opmerkingen: