CARIL DE AMENDOIM (KIP GESTOOFD IN PINDAMELK)
400 gram rauwe pinda’s
2 uien, gepeld
2 teentjes knoflook, gepeld
4 eetlepels zonnebloemolie
3 tomaten
1 laurierblad
1 theelepel zout
850 gram kip, in stukken
Week eerst de pinda’s 1 uur in 2 liter water. Giet ze dan af, maar bewaar het vocht. Maak de pinda’s met de helft van het weekvocht in een blender fijn (tot het de consistentie heeft van kokosmelk of slagroom). Schenk de pindamelk door een zeef in een kom of kan, en zet deze apart. Hak de uien fijn en pers de knoflook. Verhit de olie in een grote, zware pan en bak daarin de uien en de knoflook op laag vuur zacht en net niet bruin. Snijd intussen de tomaten klein en voeg ze met het laurierblad en het zout toe aan de pan. Kook alles nog enkele minuten; schenk dan de pindamelk in de pan. Breng de melk aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de stukken kip toe en laat deze 1 uur op zeer laag vuur koken, tot de kip zo zacht als boter is.
Verwijder het laurierblad en serveer het gerecht met dampende witte rijst in diepe borden.
4- 6 personen
gebied : Mozambique
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Het nieuw Afrikaans kookboek / Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick
zondag 3 mei 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten