BIETENRELISH
2 theelepel bruine mosterdzaadjes
1 eetlepel kokosolie
1 ui, fijngesneden
500 gram gekookte bieten, grof geraspt
55 gram kokosbloesemsuiker
125 milliliter ahornsiroop
1 kaneelstokje
½ theelepel gemalen piment
80 milliliter balsamicoazijn
Rooster de mosterdzaadjes 1 minuut in een steelpan op middelhoog vuur tot ze gaan geuren en opspringen. Voeg de olie en ui toe en bak, al omscheppend, 1 – 2 minuten tot de ui zacht is, maar niet gekleurd. Voeg de overige ingrediënten toe en 2 theelepels zout en roer alles door elkaar. Breng zachtjes aan de kook, zet het vuur laag en kook, af en toe roerend, 30 – 40 minuten tot alles is ingekookt en dik is. Zet weg om af te koelen. De relish blijft luchtdicht afgedekt in de koelkast tot 1 maand goed.
Voor 900 milliliter
voedingswaarde : 100 kcal per 100 milliliter
bereidingstijd : 55 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Delicious. mei 2015
vrijdag 1 mei 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten