vrijdag 1 mei 2015

Kipsalade met asperges en mango

KIPSALADE MET ASPERGES & MANGO

300 gram kipfilets
150 gram zilvervliesrijst
2 eetlepels zonnebloemolie
500 gram witte asperges, geschild en in schuine stukken van 3 – 4 centimeter
1 komkommer
1 mango
3 eetlepels sojasaus
2 eetlepels gembersiroop
1 ½ theelepel geroosterde-sesamolie
2 theelepels wasabipasta
2 bosuitjes, in schuine ringetjes
2 limoenen, gehalveerd


Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg zout naar smaak en de kipfilets toe. Pocheer de kipfilets 10 minuten; houd het water net tegen de kook. Draai het vuur uit en laat de kipfilets nog 5 minuten nagaren. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de olie in een wok. Roerbak de asperges in 6 minuten beetgaar. Schep uit de pan en laat afkoelen. Was de komkommer en halveer hem in de lengte. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de komkommer in reepjes. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in schijfjes. Klop een dressing van de sojasaus, gembersiroop, sesamolie en wasabipasta. Giet de rijst af en spreid op een schaal uit zodat deze snel afkoelt. Pluk de kipfilets in reepjes uit elkaar. Meng de dressing door de rijst. Schep de kip, asperges, komkommer, mango en bosuitjes luchtig door de rijst. Voeg naar smaak zout en peper toe en schep in 4 kommen. Geef de limoen erbij.

4 personen

voedingswaarde : 335 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : maaltijdsalade

bron : Delicious. mei 2015

Geen opmerkingen: