SAKAY
In veel recepten uit Madagaskar wordt sakay gebruikt, een smaakmaker op basis van scherpe pepers. Sakay wordt ook vaak apart bij de maaltijd gegeven, zodat iedereen zoveel kan nemen als hij wil.
5 pepers, groen of rood
stukje gemberwortel van 2 centimeter, geschild
2 teentjes knoflook, gepeld
4 eetlepels zonnebloemolie
Snijd de pepers in de lengte open en schraap het zaad en de zaadlijsten eruit (wrijf je handen in met olie om te voorkomen dat je vingers ‘verbranden’). Hak de pepers fijn en snijd de gember in plakjes. Doe de pepers, de gember en de knoflook in een vijzel of keukenmachine en meng ze onder langzaam toevoegen van de olie tot een grove pasta. Gebruik de sakay tijdens het koken of geef hem in kleine kommetjes bij het gerecht.
4 - 6 personen
gebied : Madagaskar
gerechtsoort : saus
bron : Het nieuw Afrikaans kookboek / Ingmar Niezen & Sean Fitzpatrick
zaterdag 11 april 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten