POLLO IN FRICASSEA ALLA MARCHIGIANA (KIPFRICASSEE MET EI EN CITROENSAUS)
60 gram boter
2 grote uien, zeer fijn gehakt
1 kip van ongeveer 1 kilogram in kleine stukken gesneden
zout
versgemalen zwarte peper
ruim 2 deciliter zelfgemaakte bouillon, of bouillonblokjes opgelost in dezelfde
hoeveelheid water
4 eetlepels vers geperst citroensap
2 theelepels bloem
2 eierdooiers
Kies een braadpan waarin de stukjes kip naast elkaar kunnen liggen. Doe hierin boter en ui en zet de pan op matig vuur. Als de ui goudgeel geworden is doe dan de kip erbij, draai het vuur iets lager en braad de stukjes aan alle kanten aan tot ze bruin zijn. Voeg zout, peper en bouillon toe. Draai het vuur zo laag dat de kip zeer zacht suddert. Draai de kip van tijd tot tijd om. Na ongeveer 45 minuten moet de kip gaar zijn. Controleer dit door met een vork in een poot te prikken. Als u een jonge kip in de pan heeft dan hoeft er geen deksel op, is de kip wat ouder, zet dan een deksel schuin op de pan. Voeg tijdens het koken, als dit nodig is, nog 1 tot 2 eetlepels bouillon toe, maar er mag geen bouillon in de pan overblijven. Is dit toch het geval, draai het vuur dan hoger en laat het vocht vlug verdampen, draai de stukjes kip daarbij regelmatig om. Los de bloem in het citroensap op en doe er de eierdooiers bij. Klop het mengsel met een garde tot het glad is. Giet het over de kip, draai de stukjes vlug om zodat ze aan alle kanten een laagje saus krijgen. Serveer onmiddellijk.
4 personen
gebied : Marche, Italië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De mooiste Italiaanse recepten : Hoogtepunten uit de klassieke Italiaanse kookkunst / Marcella Hazan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten