KOMKOMMER IN YOGHURT
1 komkommer
1 ui, fijngesnipperd
1 kleine groene paprika, fijngehakt
1,5 deciliter yoghurt
1 theelepel versgeraspte gember
60 gram boter of ghee
zout
Was de komkommer. Schil hem niet. Rasp de komkommer boven een zeef op een grove rasp. Bestrooi met zout (minstens 1 hele theelepel) en laat de komkommer boven een kom een half uurtje staan. Smelt de boter of ghee (niet bruin laten worden), en smoor ui, paprika en gember op laag vuur gedurende een kwartier. Druk nog wat vocht uit de komkommer. Vermeng de geraspte komkommer met de iets afgekoelde gesmoorde groenten. Roer de yoghurt erdoor, en zet minstens één uur afgedekt in de koelkast. Serveer gekoeld of op kamertemperatuur.
4 personen
gebied : Mauritius
gerechtsoort : groentegerecht
bron : http://www.coquinaria.nl/recepten/2recept.htm
zaterdag 11 april 2015
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten