SOPA DE CASTANHAS E FEIJÃO BRANCO (KASTANJESOEP MET WITTE BONEN)
100 gram gedroogde witte bonen, een nacht geweekt in koud water, uitgelekt
90 gram gepelde kastanjes, indien nodig ontdooid
1 laurierblaadje
50 milliliter olijfolie
1 ui, gesnipperd
zout
Doe de bonen, kastanjes en laurier in een pan. Giet er 1 liter water bij en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat alles 1½ uur koken tot de bonen en kastanjes zacht zijn.
Verhit intussen de olie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak hem 5 minuten op laag vuur tot hij zacht is; roer af en toe. Voeg de ui toe aan de soep. Voeg zout naar smaak toe, haal het laurierblaadje uit de soep en prak de bonen en kastanjes met een vork. Serveer de soep direct.
4 personen
voedingswaarde : 184 kcal p.p.
gebied : Minho, Portugal
gerechtsoort : soep
bron : De Portugese keuken : Tradities, ingrediënten, smaken, technieken, 65 klassieke recepten / Miguel Castro e Silva
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten