CREME DE COENTROS COM QUEIJO FRESCO E TOMATE CONFITADO (KORIANDERROOM MET VERSE KAAS EN TOMATENCONFIT)
6 eetlepels olijfolie
3 uien, gehalveerd en gesneden
1 teen knoflook, gehakt
2 bosjes verse koriander (300 gram), gehakt
300 gram aardappelen, in blokjes
8 kerstomaatjes, ontveld
150 gram verse kaas, in blokjes
zout
versgemalen zwarte peper
Verhit de helft van de olie in een grote pan. Voeg de ui, knoflook en koriander toe en bak ze 5 minuten op laag vuur tot ze zacht zijn; roer af en toe. Voeg de aardappelen en 1 liter water toe. Breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het mengsel 20 - 30 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn. Verwarm intussen de oven voor op 160°C. Doe de soep in een keukenmachine en maal hem fijn. Voeg zout naar smaak toe. Verwarm de soep op laag vuur als u hem wilt serveren. Laat hem anders afkoelen en zet hem in de koelkast. Doe de tomaten in een kleine braadslee. Druppel de andere helft van de olijfolie erover en bestrooi ze met zout en peper. Bak de tomaten 10 minuten in de oven. Serveer de soep warm of koud in kommen. Leg in elke kom twee tomaten, blokjes kaas en druppel wat van de olijfolie van de tomaten erover.
4 personen
voedingswaarde : 353 kcal p.p.
gebied : zuidelijk Portugal
gerechtsoort : soep
bron : De Portugese keuken : Tradities, ingrediënten, smaken, technieken, 65 klassieke recepten / Miguel Castro e Silva
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten