SAMBAL GORENG TELOR
4 hardgekookte eieren
2 middelgrote uien
1 teentje knoflook
2 eetlepels slaolie
1 theelepel suiker
½ theelepel trassi
2 ontpitte lomboks (Spaanse pepers) of 1 theelepel sambal oelek
1 schijfje laos
2 salamblaadjes
2 djeroek poeroetblaadjes (of een stukje citroenschil)
2 deciliter santen
Eieren pellen, uien en knoflook fijn snijden. De lomboks fijn stampen of heel fijn snijden. De uien, knoflook, lomboks of sambal en trassi in de slaolie fruiten, een glas water toevoegen, de eieren halveren en er de rest van de kruiden bijdoen. Tien minuten sudderen. De santen toevoegen en verder laten sudderen. Als er zich een olieachtig laagje vormt is het gerecht klaar. Kookt het veel te droog, dan iets water bijgieten.
Serveren met kroepoek en sla.
4 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : NRC
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten