ROMIGE PASTA MET HOLLANDSE GARNALEN EN BROCCOLI
150 gram Hollandse garnalen (alternatief: roze garnalen, paling)
150 gram (vlinder)pasta
zout
versgemalen peper
300 gram kleine broccoliroosjes
3 bosuitjes
150 gram verse roomkaas met kruiden
nootmuskaat
Kook de pasta in een pan met ruim kokend water en zout in 10 minuten beetgaar. Kook de broccoliroosjes de laatste 5 minuten mee. Snijd intussen de bosuitjes in dunne ringetjes. Roer in een andere pan de verse roomkaas los met 3 - 4 eetlepels kookvocht van de pasta. Schep de uiringetjes erdoor. Giet de pasta af en schep de pasta met de broccoli en garnalen door het roomkaasmengsel. Warm het geheel al roerende nog heel even door op zacht vuur. Breng de pasta op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Schep de pasta in warme diepe borden. Lekker met vers geraspte Parmezaanse kaas
Serveertips: Serveren met een droge witte wijn.
4 personen
bereidingstijd : 30 minuten
land : Nederland
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Ellen Rijghard [De-Heksenketel]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten