MAROKKAANSE RIJSTSALADE
125 gram rijst
50 gram noten
3 jonge uien
½ komkommer
10 blauwe druiven
2 granaatappels
1 mandarijntje
150 gram erwten
sap van 2 sinaasappelen
1 mespuntje harissa
1 theelepel kurkuma
witte peper
zout
½ theelepel gemalen gember
3 eetlepels olie
250 gram roze garnalen
Kook de rijst 15 minuten in gezouten water. Bak de noten in een koekenpan. Maak de uien schoon en hak ze fijn. Meng de rijst met de erwten. Meng het sinaasappelsap, de kurkuma, de gember, de harissa, het zout, de peper, de olie en de fijngehakte uien in een kom. Voeg hieraan de rijst toe en vermeng.
Een uur laten staan. Voeg de garnalen, de komkommerschijfjes, de mandarijnkwartjes en de noten toe.
Breng op smaak met kruiden.
4 personen
land : Marokko
gerechtsoort : salade
bron : Drifa [lekkererecepten]
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten