zaterdag 15 maart 2014

Salade van gort en granaatappel

SALADE VAN GORT EN GRANAATAPPEL

200 gram parelgort
6 stengels bleekselderij (blaadjes er af geplukt en apart gehouden), in kleine blokjes
4 eetlepels olijfolie
3 eetlepels sherryazijn
2 kleine tenen knoflook, fijngehakt
2/3 theelepel piment
3 eetlepels fijngehakte dille
3 eetlepels fijngesneden peterselie
300 gram granaatappelpitten (2 grote granaatappels)
zout
zwarte peper


Was de gort onder koud water, doe hem in een middelgrote pan en overgiet de korrels met royaal vers water. Laat de gort in 30 - 35 minuten beetgaar koken.
Giet de korrels af en doe ze in een kom. Voeg de bleekselderij, olijfolie, azijn, knoflook, piment en een beetje zout en peper aan de nog hete gort toe. Schep alles door elkaar en laat de salade koud worden.
Schep als de salade koud is de kruiden, selderijblad en granaatappelpitten erdoor. Proef of er nog zout of peper bij moet en dien de salade op.

4 personen

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Plenty : Groente genoeg om héél lekker te koken / Yotam Ottolenghi

Geen opmerkingen: