PEER EN KIWI IN AARDBEIENSAUS
½ eetlepel maïzena
½ blik aardbeien (nettogewicht 200 gram)
½ eetlepel citroensap
2 kiwi’s
2 handperen
4 aardbeien
2 deciliter cassis
In kommetje maïzena met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Boven steelpan aardbeien uit blik met vocht door zeef wrijven. Aan de kook brengen. Al roerende maïzenapapje toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Citroensap en cassis erdoor roeren. In 1 uur koud laten worden. Af en toe roeren. Kiwi’s dun schillen. In 12 plakjes snijden.
Peren wassen. Halveren. Klokhuizen en steeltjes verwijderen. Peren in 24 dunne schijven snijden. Aardbeien afspoelen en kroontjes verwijderen. Halveren. Over 4 bordjes saus verdelen. Schijven peer en plakjes kiwi dakpansgewijs in saus rangschikken. Garneren met aardbeien.
4 personen
voedingswaarde : 105 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 35 / 60 / 10 minuten
gerechtsoort : nagerecht
bron : Tip april 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten