EIROLLETJES MET KRUIDENSAUS
5 takjes peterselie
30 sprietjes bieslook
2 bekertjes zure room
1 deciliter yoghurt
5 eetlepels mayonaise
1 eetlepel koenjit (geelwortel)
2 theelepels dragon
½ eetlepel witte basterdsuiker
zout
peper
2 eetlepels kappertjes
9 eieren
6 eetlepels slagroom
1½ eetlepel boter of margarine
1/6 bakje tuinkers
In kommetje peterselie fijnknippen. Bieslook (8 sprietjes achterhouden voor garnering) boven peterselie fijnknippen. In kom doen: zure room, yoghurt, mayonaise, koenjit, dragon, basterdsuiker, zout en peper. Tot sausje roeren. Erdoor roeren: peterselie, bieslook en kappertjes. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. Boven 2 kommen 3 eieren splitsen. Dooiers met 2 eetlepels slagroom en zout loskloppen. In koekenpan ½ eetlepel boter verhitten. Dooiermengsel over panbodem laten uitvloeien en op heel zacht vuur bovenkant laten stollen. Dooier”omelet” mag niet bruinbakken. Op pat bord leggen. Eiwitten met snufje zout goed loskloppen. In zelfde koekenpan ½ eetlepel boter verhitten. Eiwitmengsel over panbodem laten uitvloeien en op heel zacht vuur bovenkant laten stollen. Eiwit”omelet” mag niet bruin bakken. Op dooieromelet leggen. Samen oprollen. Op zelfde manier nog 2 dooieromeletten en 2 eiwitomeletten bakken. Van rollen uiteinden schuin afsnijden. Elke rol in 8 schuine plakjes snijden. Op 8 bordjes 3 plakjes leggen. Tuinkers van bedje knippen. Bordjes garneren met achtergehouden sprietjes bieslook en tuinkers. Beetje kruidensaus ernaast scheppen. Rest van kruidensaus apart opdienen.
8 personen
voedingswaarde : 300 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 30 minuten
gerechtsoort : lunchgerecht
bron : Tip april 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten