CITRUSSALADE
2 rode grapefruits
1 gele grapefruit
3 sinaasappels
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels suiker
2 eetlepels aardbeienlimonadesiroop
½ theelepel kaneel
Grapefruits en sinaasappels pellen en witte velletjes verwijderen. Grapefruits in partjes verdelen en velletjes verwijderen. Sinaasappels in plakken snijden. Vruchten in kom doen. In steelpan citroensap en 2 eetlepels water verwarmen. Suiker erdoor roeren en op heel zacht vuur laten oplossen. Aardbeienlimondesiroop en kaneel erdoor roeren. Over vruchten schenken. Afgedekt in koelkast in 4 uur laten intrekken. Af en toe omscheppen.
Over 8 kommetjes citrussalade met beetje vocht verdelen. Op tafel zetten.
8 personen
voedingswaarde : 65 kcal p.p.
voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 20 minuten / 4 uur / 1 minuut
gerechtsoort : ontbijtgerecht
bron : Tip april 1987
woensdag 24 april 2013
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten