ACEITUNAS A LA SEVILLANA (GEMARINEERDE OLIJVEN)
225 gram grote groene olijven met pit
4 tenen knoflook
2 laurierblaadjes
4 eetlepels sherry- of wittewijnazijn
½ theelepel gemalen komijn
½ theelepel oregano
½ theelepel gemalen of geplette rozemarijn
½ theelepel tijm
½ theelepel venkelzaadjes
Doe de olijven in een glazen inmaakpot. Pel de tenen knoflook en plet deze. Meng de overige ingrediënten, behalve de laurierblaadjes, en schenk het mengsel over de olijven. Voeg de laurier en de knoflook toe. Sluit het deksel af en schud de pot even goed. Laat de olijven 3 tot 4 dagen marineren op kamertemperatuur.
4 personen
voedingswaarde : 105 kcal p.p.
bereidingstijd : 5 minuten
gebied : Sevilla, Andalusië, Spanje
gerechtsoort : inmaak
bron : Sla! april/mei 1998
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten