GEGRATINEERDE MOSSELEN
1½ kilo mosselen
1 eetlepel fijngesneden dille
50 gram boter
zout
peper
50 gram geraspte belegen kaas
Oven voorverwarmen op 180°C.
1½ Kilo mosselen schoonmaken en in ruime pan met 1 ½ deciliter water 5 minuten koken tot ze open gaan. Mosselen tijdens koken 3 keer omschudden. Mosselen met schuimspaan uit pan scheppen, uit schelp halen en elke mossel in halve schelp terugleggen. Schelpen in ovenschaal leggen.
1 Eetlepel fijngesneden dille, 50 gram boter, zout, peper en 50 gram geraspte belegen kaas mengen en over mosselen verdelen. Mosselen in midden van oven (180°C) 10 minuten gratineren.
8 personen
voedingswaarde : 90 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Ierland (Dublin)
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip Culinair november 1996 : Special 64 wereldhapjes
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten