GROENTEROLLETJES MET PIKANTE SAUS
1 winterwortel
½ ongeschilde komkommer
1 rettich
15 sprietjes grove bieslook
1 eetlepel geraspte gemberwortel
1 eetlepel fijngesneden ui
1 eetlepel azijn
mespuntje suiker
zout
3 eetlepels sesamolie
4 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
peper
1 theelepel geroosterd sesamzaad
Winterwortel, komkommer en rettich in reepjes snijden en 1 minuut koken. Koud afspoelen en laten uitlekken. Bieslook in kokend water 30 seconden onderdompelen. Reepje wortel, komkommer en rettich met bieslook vastknopen. Serveer met pikante saus van geraspte gemberwortel, fijngesneden ui, azijn, mespuntje suiker, zout, sesamolie, Japanse sojasaus, peper en geroosterd sesamzaad.
15 stuks
voedingswaarde : 40 kcal per stuk
bereidingstijd : 20 minuten
gebied : Japan (Tokyo)
gerechtsoort : borrelhapje
bron : Tip Culinair november 1996 : Special 64 wereldhapjes
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten