donderdag 30 september 2010

Pollo 'farsumagru' al Marsala (Sicilië, Italië)

POLLO ‘FARSUMAGRU’ AL MARSALA (KIPROLLETJES GESTOOFD IN MARSALA)

30 gram pijnboompitten
4 maïskipfilets (550 gram)
peper
2 teentjes knoflook
1 theelepel gedroogde salie
8 plakken Parmaham
zout
1 eetlepel olijfolie
1½ deciliter Marsala
1 eetlepel tomatenpuree

Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Kipfilets overlangs halveren. Gehalveerde kipfilets bestrooien met peper en op aanrecht uitspreiden. Knoflook pellen, in flinterdunne plakjes snijden en over kip verdelen. Pijnboompitten en salie erover strooien. Plakken ham erop leggen. Kipfilets oprollen. Rolletjes vaststeken met cocktailprikkers en bestrooien met zout.
In braadpan olie verhitten en kip rondom dichtschroeien. Marsala en 3 eetlepels water toevoegen. Kip afgedekt op laag vuur in 10 à 15 minuten gaar stoven. Kip op vier borden scheppen. Tomatenpuree en 2 eetlepels water door stoofvocht roeren en op smaak brengen met zout en peper. Kip met saus serveren. Lekker met broccoli en (in olijfolie) gebakken aardappels.

4 personen

voedingswaarde : 320 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 20 minuten

gebied : Italië (Sicilië)
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Italië : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Piemonte, Toscane en Sicilië / Reijer Blankenspoor

Geen opmerkingen: