donderdag 30 september 2010

Insalata Siciliana (Sicilië, Italië)

INSALATA SICILIANA (SICILIAANSE SINAASAPPEL-GARNALENSALADE)

2 little gems
1 rode peper
4 takjes peterselie
2 grote, sappige sinaasappels
5 eetlepels extra vierge olijfolie
1 bakje cocktailgarnalen (125 gram)
1 bakje rivierkreeftjes (100 gram)
zout
versgemalen peper
1½ eetlepel wittewijnazijn

Slakropjes halveren, wassen en stronkjes eraf snijden. Slakropjes goed laten uitlekken op dubbelgevouwen theedoek. Peper wassen, schoonmaken en in dunne reepjes snijden. Peterselie fijnknippen. Sinaasappels dik schillen tot op vruchtvlees. Boven kom met scherp mesje sinaasappelpartjes tussen vliezen uitsnijden, hierbij sap opvangen. 2 Eetlepels olie en peperreepjes door opgevangen sap roeren. Cocktailgarnalen en rivierkreeftjes erdoor mengen. Op smaak brengen met zout en peper. Rest van olie en azijn tot dressing roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Halve slakropjes over vier borden verdelen. Blaadjes iets uit elkaar trekken. Parten sinaasappel erop leggen en besprenkelen met dressing. Garnalensalade met sausje erover verdelen. Peterselie erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 205 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gebied : Italië (Sicilië)
gerechtsoort : voor- of lunchgerecht

bron : Italië : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Piemonte, Toscane en Sicilië / Reijer Blankenspoor

Geen opmerkingen: