SICILIAANSE BROCCOLI
3 ansjovisfilets
25 g rozijnen
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel gesnipperde ui
1 eetlepel gepelde amandelen
ziertje knoflook
peper
1 eetlepel tomatenpuree
2 dl water
125 g broccoli
100 g macaroni
basilicum
25 g geraspte oude kaas
De ansjovisfilets goed afspoelen, in een kom koud water laten staan. De rozijnen wassen, met kokend water overgoten, laten wellen in een kom. De olie verhitten in een pannetje. Ui, amandelen, knoflook en fijngesneden ansjovis zachtjes bakken, met wat peper bestrooien. De tomatenpuree losroeren met het water, in de pan schenken, deksel erop, een kwartiertje zachtjes stoven. Ruim water aan de kook brengen. De broccoli wassen, onderste stuk van de stronkjes wegsnijden. Dikke stronkjes schillen. In stukjes van 5 cm snijden, 3 minuten koken. Met een schuimspaan uit de pan nemen, de macaroni in circa 7 minuten beetgaar koken. Broccoli en macaroni door de tomatensaus roeren. Bestrooien met (gedroogd) basilicum en kaas, uitgelekte rozijnen apart erbij nemen.
1 persoon
land : Italië (Sicilië)
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Jozef van Houdt [lekkererecepten]
donderdag 30 september 2010
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten