vrijdag 1 oktober 2010

Scaloppine (Sicilië, Italië)

SCALOPPINE (SCHNITZELTJES)

8 kalfsschnitzeltjes (à 75 gram)
zout
peper
2 eetlepels bloem
1 sjalot
60 gram koude boter of margarine
1 deciliter droge witte wijn
2 deciliter Marsala
1 pot runderfond (380 milliliter)
4 takjes salie

Schnitzeltjes bestrooien met zout en peper. Door bloem halen en overtollige bloem van vlees kloppen. Sjalot pellen en fijnsnipperen. In grote koekenpan helft van boter verhitten en vlees kort aan beide kanten bruinbakken. Vlees uit pan nemen en warmhouden in aluminiumfolie. In achtergebleven boter sjalot 1 minuut op middelhoog vuur aanfruiten. Vervolgens wijn en Marsala toevoegen en op hoog vuur tot 1/3 deel laten inkoken. Fond toevoegen en geheel op hoog vuur tot helft laten inkoken. Intussen rest van boter in blokjes snijden. Op laag vuur al roerend boterblokjes één voor één in saus oplossen, zodat saus licht gaat binden. Eventueel meer Marsala en zout naar smaak toevoegen. Vervolgens schnitzeltjes in saus leggen en enkele minuten tegen de kook aan laten sudderen. Vlees vlak voor serveren bestrooien met fijngesneden verse salie. Lekker met spinazie met pijnboompitten en pasta.

4 personen

voedingswaarde : 390 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten

gebied : Italië (Sicilië)
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Italië : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Piemonte, Toscane en Sicilië / Reijer Blankenspoor

Geen opmerkingen: