vrijdag 1 oktober 2010

Pesche ripiene (Sicilië, Italië)

PESCHE RIPIENE (GEVULDE PERZIKEN)

4 grote, gele perziken
80 gram Amaretti
100 milliliter Marsala
2 theelepels citroensap
1 eierdooier
8 gepelde amandelen
1 - 2 eetlepels suiker
2 - 3 eetlepels boter
1 eetlepel poedersuiker

De perziken even onderdompelen in kokend water, ontvellen, halveren en de pitten verwijderen. De halve perziken een beetje uithollen. Het verwijderde vruchtvlees in een schaal doen en fijnprakken. De oven voorverwarmen op 200°C.
De Amaretti verkruimelen en besprenkelen met 2 - 3 eetlepels Marsala. Samen met de suiker, het citroensap en de eierdooier in de schaal doen en goed door elkaar mengen. De halve perziken hiermee vullen en garneren met een amandel.
De vruchten in een beboterde vuurvaste schaal leggen. De boter er in vlokjes over verdelen en de rest van de Marsala erover gieten.
In de voorverwarmde oven 15 minuten gratineren. Bestrooien met een beetje poedersuiker.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gebied : Italië (Sicilië)
gerechtsoort : nagerecht

bron : De echte Italiaanse keuken : Typische recepten en culinaire indrukken van alle Italiaanse streken / Reinhardt Hess en Sabine Sälzer

Geen opmerkingen: